صفحات

دستور تعطيلي كارخانه فارسيت دورود مهرماه گذشته صادر شد


مديركل سازمان حفاظت محيط زيست استان لرستان گفت: كارخانه فارسيت دورود همچنان با توليد يك نوع ماده سمي و شيميايي به نام "آزبست" در اين استان فعاليت دارد.
"علي‌رحيم كاكاوند" روز دوشنبه در گفت و گو با ايرناافزود: فعاليت اين كارخانه با توليد اين نوع ماده سمي غيرقانوني است و تاكنون اقدامات موثري براي تعطيلي و جلوگيري از فعاليت كارخانه در راستاي توليد اين ماده انجام شده است.
وي اظهار داشت: دستور تعطيلي كارخانه فارسيت دورود اين استان از سوي معاونت محيط انساني سازمان حفاظت محيط زيست كشور مهرماه گذشته صادر شد، اما هنوز اين مهم محقق نشده است.
وي يادآور شد: مسوولان كارخانه بايد مردادماه گذشته ماده جايگزين گاز سمي آزبست را معرفي مي‌كردند اما هيچ اقدامي در اين زمينه صورت نگرفته است.
كاكاوند افزود: با هماهنگي سازمان محيط زيست كشور پرونده اين كارخانه به دادگستري استان ارسال شده تا اقدامات لازم براي پلمب و تعطيلي آن صورت گيرد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان لرستان گفت: طبق مصوبه هيات وزيران در سال ‪ ،۱۳۷۹‬مدت شش سال به واحدها و كارخانه‌هايي كه توليد اين نوع ماده شيميايي را دارند، فرصت داده شد كه كارخانه فارسيت دورود هيچ اقدامي براي جلوگيري از توليد آزبست انجام نداده است.

وي اضافه كرد: براساس آمار تاكنون بيش از يكصد نفر از كارگران كارخانه فارسيت دورود به علت توليد اين نوع ماده شيميايي به بيماريهاي مختلف دچار شده‌اند.
كاكاوند با اشاره به ابن كه ماده سيم و شيميايي "آزبست" خطرات انساني و ضربه‌هاي فراواني به محيط زيست لرستان وارد مي‌كند، افزود: همچنين تعدادي از كارگران كارخانه به‌علت توليد اين ماده سرطان زا، جان خود را از دست داده‌اند.

خانم معصومه حیدری در مصاحبه با لرنا: به حاشیه ها نپرداختم

مصاحبه اختصاصی لرنا با خانم معصومه حیدری مدیر آموزش و پرورش دورود و بلندپایه ترین مدیر زن استان لرستان
تجربه حضور زنان در عرصه مديريت در ايران و بخصوص لرستان سابقه زيادي ندارد و از اين منظر بايد خانم معصومه حيدري مدير آموزش و پرورش دورود را از معدود زنان پيش کسوت لرستاني دانست که پا به عرصه مديريت و سياست گذاشته اند. او مدت چهار سال است که مديريت مهمترين اداره شهرستان دورود با قريب به سه هزار پرسنل اداري و آموزشي را بر عهده دارد. حدود چهار سال قبل در اولين روزهاي مديريت خانم حيدري با ايشان مصاحبه اي نمودم که در نشریه «پيک فرهنگ» نشريه داخلي آموزش و پرورش دورود چاپ شد. اينک پس از چهار سال به دفتر ايشان در طبقه دوم ساختمان آموزش و پرورش دورود مي روم و از تجربه حضور يک زن در پشت ميز رياست اداره آموزش و پرورش جويا مي شوم.

با تشکر از حضور شما در اين مصاحبه. لطفا خودتان را معرفی کنید.
معصومه حیدری هستم در سال 1344 در خانواده ای فرهنگی در شهرستان دورود متولد شدم. دو سال را بصورت جهشی خواندم یک سال در مقطع ابتدایی و یک سال هم در مقطع دبیرستان(سال سوم دبیرستان) در شانزده سالگی دیپلم گرفتم. چون آن روزها مصادف با انقلاب فرهنگی بود و دانشگاهها تعطیل بودند در تربیت معلم ادامه تحصیل دادم (که این را لطف خدا می دانم) در 18 سالگی فوق دیپلم زبان انگلیسی گرفتم و در شهرستان ازنا مشغول به تدریس شدم. همان روزها در کنکور سراسری شرکت کردم و با رتبه 200 کشوری در چندین دانشگاه مثل تهران و اصفهان پذیرفته شدم اما به علت نیاز مبرم به دبیر تخصصی زبان انگلیسی در ازنا با ادامه تحصیل من موافقت نشد. چند سال بعد با رتبه اول مرکز ضمن خدمت آیت الله کمالوند خرم آباد در رشته مشاوره مدرک لیسانس گرفتم. مدت 15 سال زبان انگلیسی تدریس کردم. همچنین مدت 11 سال هم در کارهای مدیریتی مشغول به خدمت هستم. سه بار به عنوان مدیر برتر مقطع راهنمایی استان لرستان معرفی شده ام. سال گذشته نیز در اجلاس روئسای آموزش و پرورش سراسر کشور در بین 700 مدیر به عنوان مدیر با تجربه برتر از طرف وزارتخانه شناخته شدم.

بعنوان اولين مدیر زن لرستاني که در چنان جایگاهی قرار گرفته اید، بفرماييد آِيا مديريت براي زنان کار مشکلي است؟ بعضي ها مديريت را کاري صرفا مردانه مي دانند. شما چه مي گوييد.؟
اینکه کسی مدیریت را کاری صرفا زنانه بداند نگرشی غلط است. واقعیت این است که در برخی مشاغل خانمها موفقترند و در برخی دیگر آقایان. اما در تعلیم و تربیت به نظر من خانمها بخاطر ویژگیهای فطری که دارند موفق هستند. ما کار تربیت بچه ها را بیشتر به مادران مرتبط می دانیم. اگر مقایسه ای بین مدارس دخترانه و پسرانه بکنیم می بینیم تفاوت فاحشی بین مدارس دخترانه و پسرانه وجود دارد در باب پذیرش در کنکور سراسری هم همین طور. از طرف دیگر 50 درصد از شاغلین آموزش و پرورش خانمها هستند و انصاف نیست به خاطر زن بودن آنها را از کسب مسئولیت و مدیریت محروم کنیم. به نظر من برای کسب مدیریت باید به شایستگی ها توجه کنیم نه به جنسیت.

چه موانع و مشکلاتي سر راه زنان براي حضور در عرصه مديريت وجود دارد؟ آيا به نظر شما فرصت کافي يا عادلانه براي حضور زنان در قلمرو مديريت فراهم شده است؟
اولین مشکل سر راه کسب مدیریت زنان عدم خودباوری خودشان است. دومین مانع نگرش منفی برخی از آقایان به این موضوع است البته خوشبختانه این مانع خیلی کم رنگ تر از گذشته شده است مثلا بیشترین مشوقها و حامیان مدیریت بنده آقایان بوده اند نه خانمها. سومین مانع عدم نهادینه شدن این فرهنگ در جامعه است. مثلا همانطور که می دانید دختران در کنکور سراسری موفق تر از پسران هستند آیا درست است به بهانه زن بودن مانع ورود آنها به عرصه مدیریت شویم. باید نگرش صاحب نظران و مدیران و مسئولان تغییر بکند و فرصت برابر و عادلانه برای حضور خانمها در عرصه مدیریت فراهم شود. من در همین جا باید از سه مدیر کل سازمان آموزش و پرورش لرستان تشکر کنم: آقایان معصومی ملکشاهی و ماکنعلی که انصافا با من همکاری نمودند.

به نظر خودتان بارز ترین ویژگی مدیریت شما در جایگاه رئیس اداره آموزش و پرورش دورود چیست؟
همانطور که در جلسه معارفه گفته ام کوشیده ام جو آموزش و پرورش را از سیاست بازی و باند سالاری پاک نگاهدارم. عملکرد چهار ساله ام مبین این واقعیت است. کوشیده ام از تمام گرایش ها و سلایق استفاده کنم. ویژگی بارز این چهارسال آرامش و امنیت در آموزش و پرورش است که اولین شرط موفقیت کارهای فرهنگی و تربیتی و آموزشی همین احساس امنیت و تکریم مقام معلم و دانش آموز و اولیا است. اگر موفقیتی هم نصیب ما شده است از همین بابت بوده است که به حاشیه نرفته ایم و نیرو وقتمان را صرف کار اصلی مان کرده ایم.

بطور خلاصه بفرمایید در اين چهار سال مديريت چه کرديد؟
به لطف خدا و با همکاری بیدریغ همه کارکنان آموزشی و اداری ما در همه شاخصها رشد کرده ایم و در هیچ شاخصی افت ننموده ایم. با برنامه ریزی در راستای برنامه توسعه پنج ساله چهارم و هدایت تحصیلی دانش آموزان در این راستا بطور جدی به بحث جبران عقب افتادگی تحصیلی و افت تحصیلی دانش آموزان پرداختیم. اولویت دیگر ما رسیدگی به مدارس حاشیه ای بود. سه سال متوالی رتبه اول شورای آموزش و پرورش استان لرستان را کسب نمودیم.
در بحث اعطای وام به همکاران رتبه اول را در استان کسب نمودیم. مبلغ یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان وام به همکاران پرداختیم. در بحث عمرانی ساخت و ساز مدارس بیش از پنجاه مدرسه را داریم که در طول دوران آموزش و پرورش این منطقه بی سابقه است. افت تحصیلی که شاید مهمترین دغدغه آموزش و پرورش است در سال گذشته با همکاری فرهنگیان پر تلاش توانستیم موفقیتهای بزرگی کسب کنیم. در رشته های زبان انگلیسی و هنر شهرستان دورود در رتبه ممتاز کشوری قرار دارد. گروههای مشاوره و فن آوری ما هم رتبه های ممتاز کسب نموده ایم. در بیشتر رشته های تحصیلی بالاتر از نرم استانی قرار داریم.
در المپیادها و جشنواره های دانش آموزی هم موفقیتهای درخشانی کسب نمودیم مثلا دانش آموز رسول پیره رتبه دوم جشنواره خوارزمی را کسب نمود و چندین دانشگاه اروپایی و ایرانی از او برای بورسیه دعوت نمودند که افتخار بزرگی برای استان لرستان بود. قبل از مدیریت بنده فقط 2 مدرسه دارای سند بودند ولی خوشبختانه هم اکنون قریب به هفتاد مدرسه تحصیل سند نموده اند. در زمینه حمایت حقوقی از همکاران هم شهرستان برتر شناخته شده ایم. در زمینه میزان باسوادی هم رتبه دوم استانی را کسب کردیم.

براي آينده چه برنامه اي داريد؟ فکر می کنید ضروری ترین تغییراتی که باید در آموزش و پرورش انجام شود چه هستند؟
ما همین برنامه ها را در حیطه اختیاراتمان دنبال خواهیم کرد. ما با آموزش و پرورش ایده ال فاصله زیادی داریم اعتبارات ما هم محدود است از طرف دیگر برنامه ها و خلاقیت ها و نوآوریها زیاد. باید به نحو احسن از امکانات محدودمان استفاده کنیم. ما نیروهای نخبه و لایق زیادی در آموزش و پرورش داریم و باید قدر آنها را بدانیم و از آنها بخوبی استفاده کنیم و به آنها میدان بدهیم نه اینکه با تنگ نظری آنها را به حاشیه برانیم. آموزش و پرورش باید محل امنی برای کارهای آموزشی و پرورشی باشد. باید همه همت کنیم که از افراط و تفریط و بپرهیزیم و بجای درگیر شدن به مسائل حاشیه ای به امر مقدس تعلیم و تربیت بپردازیم.

به عنوان آخرین سوال رابطه شما با سایتها و وبلاگهای اینترنتی چگونه است. به نظر شما مدیران و مسئولان چه رسالتی در قبال استفاده و رواج اینترنت دارند؟
ما همه مکلفیم در رابطه با دولت الکترونیک گام برداریم. امروزه اینترنت یا IT یک امر تفننی یا تجملی نیست بلکه لازم بطور جدی به آن توجه کنیم.آموزش و پرورش دورود در رابطه با ISP در استان پیشتاز است.

نظرتان در باره سایت لرنا چیست؟
هر هفته حداقل یک بار سایت لرنا را میبینم و به نظر من سایت پربار و خوبی است. من فکر می کنم اگر گرایشهای سیاسی در کارهای رسانه ای کمرنگ تر شوند بهتر است.